top of page

B i o g r a f i e

Hielko is een zeer enthousiast pianist die naast zijn gezin en werk als software ontwikkelaar genoeg tijd weet te vinden om uitdagend klassiek piano repertoire in te studeren en te onderhouden. Zo heeft hij onlangs de Chaconne van Bach/Busoni aan zijn repertoire weten toe te voegen.

Tijdens de Rotterdamse Pianodriedaagse in 2014 werd aan Hielko de Bob Brouwerprijs uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan iemand van 30 jaar en ouder die een bijzondere prestatie heeft neergezet.

 

Toen hij 10 jaar was begon Hielko met orgellessen op de muziekschool in Bennekom. Deze lessen gingen zeer voorspoedig waardoor zijn docent, toen hij 15 was, adviseerde om pianolessen erbij te nemen om de techniek verder te verbeteren. Hielko werd direct zeer gegrepen door de piano waardoor hij volledig overstapte van het orgel naar de piano. Nog geen jaar later won hij, tot grote verrassing van zijn ouders, het pianoconcours van de muziekscholen Ede, Veenendaal en Wageningen met een modern stuk van de Nederlandse componist Willem Pijper. Daarbij werd destijds de kanttekening gemaakt dat hij niet eerste zou zijn geworden met een stuk van Mozart of Chopin omdat hij nog aan de finesses van de pianotechniek moest sleutelen. Toen hij 18 jaar was behaalde hij echter de eerste prijs op het pianoconcours van alle Gelderse muziekscholen met het 2e Scherzo van Chopin.


Tijdens zijn schooltijd en studie aan de Hogeschool in Rotterdam verdiende Hielko bij als pianist in het met 1 Michelin ster bekroonde restaurant 'Het Koetshuis' in Bennekom. Dit heeft hij 9 jaren gedaan. Hielko is altijd blijven pianospelen maar is pas weer echt fanatiek geworden sinds 2009. In 2010 begon hij met privé pianolessen bij Codarts docent José Nunez Ares. Sinds 2014 volgt Hielko nu lessen bij de Braziliaanse pianist Luis Fabiano Rabello.

bottom of page